Brezkompromisno delo na prostem

Pri delu na prostem se pogosto soočimo z nekaterimi precej zahtevnimi opravili, ki jih ne bi mogli učinkovito in uspešno opraviti brez pomoči napredne opreme. Da bo delo lažje in bolje opravljeno, je treba torej izbrati ustrezne pripomočke, ki bodo pri tem kar najbolj koristili. Potrebovali bomo predvsem kosilnico za košnjo trave ter motorno žago za čiščenje grmičevja, obrezovanje dreves in drugo delo z lesom.

Najboljše vrtne kosilnice

Katera je najboljša kosilnica? Največ gotovo omogoča vrtni traktor, ki je priljubljena izbira zahtevnejših uporabnikov. Gre za sedežno kosilnico, ki je zelo prilagodljiva in ponuja tudi dodatne funkcionalnosti. Napreden vrtni traktor je vsestransko delovno vozilo, ki ga lahko uporabimo pri mnogih opravkih na prostem, zato je upravičeno prva izbira profesionalnih vrtnarjev in drugih kadrov, ki se ukvarjajo z obdelavo zunanjih površin. Je pa vrtni traktor seveda neprimeren za košnjo manjših zelenic, zato se domači uporabniki raje odločijo za samohodne kosilnice ali kar motorne kose, tisti zahtevnejši uporabniki pa bodo morda izbrali robotsko kosilnico.

Najboljše motorne žage

Pri motornih žagah je prav tako veliko izbire, prepričljive modele ponujajo vsi ugledni proizvajalci na tem področju. Najbolje bo izbrati zmogljivo žago z vsestransko uporabnostjo, takšna je na primer Husqvarna 550 XP, ki zmore praktično vse. Z zadostno zmogljivostjo omogoča podiranje manjših dreves, rezanje debelejših vej, pripravo drv in oblikovanje lesa za gradnjo, hkrati pa Husqvarna 550 XP še vedno ostaja udobna in učinkovita pri dolgotrajni uporabi. Izkažejo se prednosti sodobne tehnologije, ki izboljša ekonomičnost delovanja in naredi to žago izjemno učinkovito na dolgi rok. Vsekakor je Husqvarna 550 XP primerna izbira tako za zahtevne domače uporabnike kot za profesionalce. Brezkompromisno delo z drevjem in lesom odtehta investicijo v dobro motorno žago. Seveda pa je spet ponudba še bistveno širša, na voljo so žage z zelo raznolikimi lastnostmi, tako da je moč najti idealno rešitev za vse potrebe.