Kakovostne ploščice v stanovanjskih prostorih

Če želimo uživati v prijetnem in udobnem stanovanju, moramo prostore najprej dobro opremiti. Hitro pomislimo na večje naprave in ključne gospodinjske aparate, a v resnici lahko na končno izkušnjo v še večji meri vpliva osnovna oprema, ki jo vgradimo že ob gradnji ali prenovi prostorov. Gotovo pridejo hitro na vrsto tudi keramične ploščice, ki so ključna oprema za mnoge stanovanjske prostore. Redno jih uporabljamo predvsem v kuhinjah in kopalnicah, pa tudi v drugih prostorih pridejo prav.

Kopalniške ploščice

Najpomembnejšo nalogo imajo keramične ploščice v kopalnici. Tam imamo namreč opravka s curki vode in visoko vlago, to pa je lahko velika obremenitev za občutljive materiale in površine. Ploščice preprečujejo prehod vode do betonske plošče, še posebej če voda zastaja v kakšnih kotičkih prostora. Tako so kopalniške ploščice vsekakor naravnost ključnega pomena. Uporabljamo predvsem talne ploščice, stenske ploščice pa običajno namestimo okoli tuša oziroma kadi ter tam, kjer pričakujemo škropljenje vode. Lahko jih namestimo tudi po vseh stenah do določene višine.

Kuhinjske ploščice

Tako kot kopalniške ploščice imajo tudi kuhinjske zelo pomembno funkcionalno vlogo v svojem prostoru. Skrbijo za to, da nimamo težkega dela s čiščenjem in vzdrževanjem visokega higienskega standarda. Za keramične ploščice nasploh velja, da jih ni težko čistiti, hitro jih lahko kar obrišemo ali pa bolj temeljito očistimo z vodo in čistilom. V kuhinji je pomembno, da so ploščice pripravljene na mastne madeže in ostanke hrane, tudi na kakšno vroče olje in podobno, spet pa tudi na curke vode, kot velja že za kopalniške ploščice.

Drugi prostori

Prav tako se keramične ploščice pogosto uporabljajo v nekaterih drugih prostorih, kjer želimo površino kar se da dobro zaščititi in hkrati zagotoviti popolno funkcionalnost in lep izgled. Pogoste so v predsobah in hodnikih, tudi na balkonih, terasah in drugih zunanjih površinah, saj so zelo odporne in vzdržljive.