Drsna steklena vrata imajo lahko avtomatsko odpiranje in zapiranje

Kot že ime pove, so drsna steklena vrata izdelana iz stekla in na takšen način, da se odpirajo oziroma zapirajo z drsanjem vratnega krila ob steni. Zaradi tega so še posebej priljubljena rešitev v vse manjših prostorih, saj s tem prihranimo na bivalnem delu. Tovrstna vrata pa imajo lahko tudi avtomatsko odpiranje in zapiranje s pomočjo elektronskih komponent, ki med seboj komunicirajo interaktivno. V tem primeru prehajamo v prostor, ne da bi se vrat sploh dotaknili.

Drsna steklena vrata, ki imajo avtomatsko odpiranje in zapiranje, so še posebej dobrodošla v vseh poslovnih prostorih, trgovskih centrih ali bolnišnicah. Glavni namen takšnega načina odpiranja je v tem, da omogoča nemoten prehod večjemu številu obiskovalcev, invalidom, bolniškim posteljam ali invalidskim vozičkom. V tem primeru je še toliko bolj pomembno, da so drsna steklena vrata izdelan iz najbolj kakovostnih materialov, ki zagotavljajo brezhibno delovanje pod največjimi obremenitvami.

Pametna vrata poskrbijo za varno bivanje vseh stanovalcev

Eden glavnih povodov za digitalizacijo na različnih področjih je tudi povečanje varnosti. Ta se odraža v vedno pogostejšem nameščanju različnih varnostnih in alarmnih sistemov, nadzornih kamer in tudi pametnih vrat. Dejstvo je, da je potreba po varnosti že od nekdaj prisotna med ljudmi, zato so pametna vrata lahko izjemno pomembna. Ta se najpogosteje nameščajo kot vhodna vrata, kjer nam omogočajo različne kontrole dostopa, a jih vse pogosteje srečamo tudi v notranjih bivalnih prostorih.

Glavni razlog za to je, da so se pametna vrata izkazala za izjemno praktična, prav tako pa so popolnoma varna za vse stanovalce. Ker se samodejno odprejo, ko se jim približate in zaprejo, ko stopite iz prostora, je strah, da bi se vaši najmlajši člani družine z njimi priprli, popolnoma odveč. Dodatna prednost pa je, da lahko s pametnimi vrati skozi steklo vedno opazujete in nadzirate igro svojih otrok v drugem prostoru.