Zahtevnejše selitve po ugodni ceni

Za selitve običajno izberemo selitveni servis, ki lahko svoje delo opravi brez kakršnihkoli težav. Dobro izkušnjo lahko pričakujemo pri izkušenih mojstrih, ki nudijo naprednejše storitve – ti strokovnjaki lahko opravijo tudi zahtevnejše selitve, res pa je, da pri teh ne najdemo posebej ugodnih cen. Običajno je za zahtevnejše selitve cenik sorazmerno dražji, pri nekaterih storitvah pa nastanejo tudi dodatni stroški, ki jih ne moremo vedno predvideti. Pravočasno se moramo torej pripraviti na zahtevno selitev in najti ponudnika, ki bo prepričal z najboljšo kombinacijo prednosti in tudi z ugodno ceno.

To velja za različne vrste selitev. Ni nujno, da gre za daljše razdalje in veliko opreme, zahtevna je recimo že selitev klavirja ali podobnega občutljivega tovora. Selitev klavirja se lahko že takoj izkaže za zahtevno nalogo, saj glasbila včasih ne moremo enostavno spraviti iz stanovanja, torej se pojavijo težave še pred transportom in vselitvijo na novi lokaciji. Pametno se bo poslužiti storitev izkušenih mojstrov, ki imajo v svoji ponudbi tudi selitev klavirja in drugih zahtevnih tovorov. Izkušen selitveni servis prinaša rešitve, ki zagotavljajo odlično izkušnjo pri selitvi, ob tem pa ni nujno, da bo cena zelo visoka. Če je za takšne selitve cenik sestavljen iz stroškov dela in časa ter razdalje, lahko pogosto pričakujemo zelo dobre cene. 

Upoštevajmo še to, da imamo pri zahtevnejših selitvah pogosto opravka z dodatnimi stroški. Selitev klavirja recimo običajno dopolnimo z opcijo zavarovanja tovora, da ne tvegamo kakšnih poškodb pri prevozu. Tu nastanejo dodatni stroški, ki jih nekateri selitveni servisi ne želijo vnaprej predstaviti. Vedno je treba upoštevati za selitve cenik, ki vključuje vse storitve, ki jih nameravamo koristiti. Če vzamemo v ozir vse te stroške, se lahko za cenejše izkažejo tisti ponudniki, ki so bili na prvi pogled dražji – dobre ponudbe imajo tudi večji in uglednejši selitveni servisi.