Tračni brusilnik je primeren za grobo brušenje površin

Pester izbor različnega orodja marsikoga ob nakupu spravlja v obup, pa ne glede na to, ali kupujemo vrtalnik, vijačnik, brusilnik ali karkoli drugega. Ponudba orodja različnih blagovnih znamk in kakovosti je tako pestra, da je pred končno odločitvijo potreben temeljit razmislek. Če iščete tračni brusilnik, potem morate vedeti, da gre za enega izmed različnih modelov brusilnikov, ki so namenjeni obdelavi različnih površin, zato morate obvezno vedeti, kakšne površine boste z njim obdelovali.

Tračni brusilnik je namenjen grobemu brušenju velikih površin. Njegovo delovno površino predstavljata dva valja, med katera je vpet brusni trak, ki se vrti z željeno hitrostjo. Hitrost je pomemben pokazatelj kakovosti in zmogljivosti naprave, vsekakor pa preverite, ali jo je mogoče ustrezno regulirati in prilagajati različnim vrstam površine. S kakovostnim tračnim brusilnikom je brušenje učinkovito in hkrati za uporabnika tudi preprosto, zato se splača vanj investirati tudi nekoliko več denarja.

Ekscentrični brusilnik je namenjen fini obdelavi površine

Ponudba brusilnikov za domačo in profesionalno uporabo je danes izjemno pestra, zato je potrebno na prvem mestu razmisliti o nalogah, ki jih bomo z brusilnikom v prihodnosti opravljali. Profesionalni brusilniki so namenjeni dolgotrajnemu delu pod veliki obremenitvami, zato jih je pametno kupiti, če jih nameravamo uporabljati neprekinjeno dalj časa. Seveda je potrebno upoštevati, da so tovrstni brusilniki tudi dražji, pa ne glede na to, ali gre za kotni, tračni ali ekscentrični brusilnik.

Če iščete kakovostni ekscentrični brusilnik, potem je potrebno biti pozoren kar na nekaj dejavnikov. Če je za ekscentrične brusilnike v preteklosti veljalo, da zaradi prahu niso primerni za notranje prostore, pa današnji sodobnejši modeli omogočajo direktno odsesavanje prahu s pomočjo ustreznih adapterjev, ki se prilegajo sesalnikom. Ekscentrični brusilnik opravlja svoje delo s pomočjo brusilnih plošč z različno granulacijo, ki poskrbijo, da je delo kakovostno opravljeno, različne nastavitve hitrosti pa omogočajo brušenje različnih vrst materialov.