Najbolj atraktivne aktivnosti v Bovcu

Bovec je dobro znano turistično središče, ki navdušuje prav z atraktivnimi adrenalinskimi aktivnostmi. Nikjer drugje v Sloveniji ni možno najti tako prepričljivega nabora različnih storitev, ki so pisane na kožo prav ljubiteljem adrenalinskih dogodivščin, zato je izbira te destinacije pri pravih avanturistih kar samoumevna. Ciljali bodo predvsem na nekatere izmed najbolj atraktivnih opcij.

Prva je gotovo raftanje na Soči, ki velja tudi za najbolj priljubljeno izbiro v tem okolju. Soča namreč ponuja idealne razmere za rafting, tako z vidika lastnosti reke kot s svojo čudovito podobo in slikovitim ambientom. Raftanje na Soči je priljubljena opcija za mnoge domače in tuje obiskovalce, skladno s tem pa se je razvila tudi ponudba – v Bovcu najdemo mnoge turistične agencije, ki ponujajo različne programe vodenih spustov z raftom. Tako je raftanje na Soči dosegljivo vsakomur, ki ima dovolj poguma za takšno dogodivščino.

Tisti, ki so pri iskanju adrenalinskih aktivnosti nekoliko bolj zahtevni, pa bodo priložnosti zase gotovo našli pri drugih dejavnostih, med temi je recimo tudi skok s padalom. Bovec ima športno letališče, ki omogoča skok iz letala, še bolj ugodne pa so opcije poleta z vzletišč, ki so urejena na okoliških hribih. Spet se izkažejo prednosti široke ponudbe, ki jih ponuja za skok s padalom Bovec. Ponudba je dokaj dobro razvita, najdemo lahko opcije za skok v tandemu, ki že vključujejo vse potrebno, tako opremo kot prevoz. Te opcije so vsekakor velika atrakcija za zahtevnejše avanturiste, ki bodo prišli na svoj račun tudi v primeru, da so že izkusili skok s padalom – Bovec namreč ustvari edinstveno izkušnjo, saj ponuja neprekosljiv ambient in čudovite razglede!

To so le nekatere izmed opcij, ki jih najdemo pri obisku Posočja. Omeniti gre še soteskanje, vodni bob in kajak, kar nekaj dogodivščin pa si lahko ustvarimo sami pri raziskovanju okolice reke Soče.