Prezračevalne naprave odstranjujejo tudi škodljivi radon

Prezračevalne naprave so odlične in pomembne tudi za odstranjevanje škodljivega radioaktivnega plina po imenu radon. To je plin, ki nima barve, okusa in niti vonja in ga zato kljub prisotnosti nikoli ne opazimo. Če želimo izvedeti, ali imamo v svojem dobu prisoten plin radon, moramo poklicati strokovnjake, ki nam bodo s pomočjo strokovnih naprav povedali, kolikšna je količina radona. V kolikor bo stopnja povišana, bomo morali redno zračiti svoj dom. 

Prezračevalne naprave pa nam bodo pri tem pomagale, saj je predvsem pozimi velikokrat težko dobro prezračiti prostor, saj je zunaj mrzlo in ljudje zaradi nizkih temperatur, ki hitro shladijo notranjost hiše, neradi odpirajo oken. S tem škodijo sami sebi, saj si slabšajo kvaliteto vdihanega zraka. Nevarnost, ki jo v hišah in v poslovnih stavbah ter tudi v mnogih vrtcih predstavlja radon je precejšnja. 

Prezračevalne naprave bodo poskrbele za to, da se bo škodljivi radon odstranil iz prostorov in tako se preko delcev ne bo vnašal v naše telo, kjer lahko povzroči ogromno škodo našemu zdravju .

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo za enosobna stanovanja

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo je odlično za manjša stanovanja ali za posamezne sobe, kamor ne moremo ali nočemo vgraditi centralnega prezračevalnega sistema. Lokalnega prezračevanja so se poslužili že mnogi, saj se izredno hitro vgradi in lastniku ne povzroči prevelike škode v objektu. Mojstri, ki nam bodo vgradili lokalno prezračevanje, bodo le zvrtali luknjo v zunanjo steno našega enosobnega stanovanja in še bodo lahko namestili prezračevalno napravo. 

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo je ravno tako dobro delujoče in izredno zmogljivo. Kljub temu da je namenjeno le posameznim prostorom, bomo z njim brez težav prezračili tudi manjše stanovanje, v katerem živimo sami ali s partnerjem. 

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo ne predstavlja velikega denarnega vložka in si ga tako lahko privoščijo tudi tisti, ki imajo velikih prihodkov.