Toplotne črpalke primerne za slovenske razmere

Toplotne črpalke, ki so na voljo na trgu so vse primerne tudi za slovenske razmere. Seveda moramo biti pozorni, da imamo možnost koriščenja določenih toplotnih virov. Če se bomo odločili za namestitev toplotne črpalke, ki koristi toploto zemlje, boo potrebovali dovolj zemeljske površine v katero bomo namestili horizontalne cevi ali pa sondo. Če se odločimo za cevi, bomo kolektorje položili a globino enega metra, saj je tam temperatura zemlje konstantna skozi celo leto. 

Toplotne črpalke bodo dobro delovale le v primeru, da bomo pri gradnji upoštevali vse zahteve, ki so navedene na navodilih. Seveda je priporočljivo, da imamo ob sebi tudi izkušene strokovnjake, ki bomo znali pravilno namestiti kolektorje v zemljo. Pomembno je torej, da so cevi dovolj globoko, saj bo le s konstantno temperaturo zemlje, toplotna črpalka lahko dosegala zelo visok izkoristek. 

Toplotne črpalke imajo v takem primeru lahko zelo visoko grelno število, ki običajno znaša med 3,5 in 5, kar je odlična številka za vse poznavalce sistemov toplotnih črpalk. 

Toplotne črpalke za ogrevanje kupimo s sofinanciranjem

Toplotne črpalke za ogrevanje se vedno lahko kupimo s pomočjo Ekosklada. Veliko ljudi ne pozna vseh prednosti, ki jih omogoča Ekoslad, ki vsako leto omogoča pridobitev subvencije v obliki nepovratnih sredstev. Za vsako toplotno črpalko in področje vgradnje imajo predpisan določen procent subvencioniranja. 

Toplotne črpalke za ogrevanje si tako zlahka približamo tudi za dobri 4000 evrov, ki jih Ekosklad vrne v primeru vgradnje toplotne črpalke tipa zemlja voda. Seveda je tako visok znesek pogojen s pomembno zahtevo. Odstraniti moramo morebitno klasično peč za kurjavo. Ekosklad deluje na principu ohranjanja čistega okolja in zato podpira menjajo klasičnega gretja s toplotno črpalko. 

Toplotne črpalke za ogrevanje se lahko kupijo tudi s pomočjo kredita, ki se kupcu ponudi z zelo ugodno obrestno mero ter z možnostjo odplačevanja kredita na deset let.