Oprema luksuznega stanovanja

Luksuz je v stanovanju nezanemarljivega pomena. Čeprav bi se morda komu zdel odvečen, je dobrodošel za tiste, ki želijo zagotoviti kar najboljšo kakovost bivanja v svojem stanovanju. Vsaka malenkost lahko odloča o tem, kako se bomo v svojem bivališču počutili skozi dolga leta redne uporabe, zato ne gre zanemarjati učinkov, ki jih imajo prestižni kosi pohištva in opreme.

V luksuzno opremljenem stanovanju gotovo izstopajo sedežne garniture, ki tudi sicer veljajo za enega izmed najbolj opaznih kosov pohištva. S tem, ko v osrčje stanovanja postavimo veliko garnituro, namreč začrtamo stil preostale opreme in usmerimo občutek, ki ga pridobi obiskovalec ob vstopu v stanovanje. Na ta način lahko usnjene sedežne garniture ustvarijo občutek prestiža tudi v prostorih, ki sicer niso posebej luksuzno opremljeni – gre za velik element, ki bo gotovo pritegnil pozornost in jo tudi obdržal na sebi. 

Vlogo sedežne garniture lahko torej s pridom izkoristimo pri oblikovanju prestižnega učinka v luksuznem stanovanju. Običajno se za ta namen uporabljajo usnjene sedežne garniture, so pa na voljo tudi nekateri drugi materiali, ki se bodo prav tako dobro obnesli. Omeniti moramo tudi umetno usnje, ki se pogosto uporablja za sedežne garniture – ponuja podoben učinek kot pravo usnje, a je bistveno cenejše in ima tudi nekatere druge prednosti. Tudi drugi materiali lahko pridejo v poštev, saj v luksuznem stanovanju uporaba usnjene sedežne garniture ni nikakršno pravilo, čeprav gre za pogost stereotip.

Prav tako je treba pomisliti na mnoge druge elemente, ki pripomorejo h končnemu vtisu. Res je, da večje pohištvo pritegne največ pozornosti, a občutek v stanovanju zaokrožujejo tudi manjši detajli, ki jih nikakor ne smemo spregledati. Če nanje pozabimo, bo oprema podala le učinek površinskega luksuza, pod katerim se ne skriva nič posebej prestižnega. S primerno kombinacijo posrečene opreme pa zagotovimo zelo prijeten in domač občutek, ki bo pripomogel k boljši kakovosti bivanja.