Povrnite si izgubljeno samozavest

Lep in bleščeč nasmeh je že dolgo eden izmed najbolj osnovnih lepotnih standardov in temu vestno sledijo tudi vedno boljše tehnologije, ki nam omogočajo vedno bolj dostopno beljenje zob in drugih storitev. Če je bila nekdaj ovira za nov zobni implantat cena, pa v zadnjem času tudi tovrstne storitve postajajo vedno bolj cenovno ugodne. Cilj ureditve lepega nasmeha ni samo lepota sama po sebi, temveč je vsekakor tudi samozavest, ki pride v kompletu s tem, da imamo lepe in urejene zobe. 

Beljenje zob je ena izmed najbolj popularnih storitev estetskega zobozdravstva, saj se zaradi sodobne prehrane naši zobje vedno hitreje obarvajo. Čeprav nam mnoge zobne paste obljubljajo beljenje zob, pa nam prave in trajne efekte lahko zagotovi le zobozdravnik. Če ste se torej odločili, da bi si radi povrnili svojo samozavest s tem, da bi pobelili vaše zobe, se nikar ne obotavljajte in se o možnih storitvah posvetujte z izbranim zobozdravnikom. Nekateri zobozdravniki bodo beljenje zob sicer odsvetovali, sploh v zadnjem času, ko zelo dostopne postajajo tudi zobne luske, ki jih mnogi dojemajo kot bolj zdravo alternativo beljenju zob.

Zdravje je tudi pri zobeh na prvem mestu

Seveda pa vam beljenje zob ne bo pomagalo, če ne boste prej poskrbeli za to, da bodo vaši zobje tako zdravi, da vam bolnih zob ne bo treba puliti. Če ste že izgubili kakšen zob, se boste morali odločiti med mostičkom ali implantatom, pri čemer je za implantat cena običajno nekoliko višja. Kljub temu pa ne bi bilo prav, da bi bila za implantat cena edini faktor pri izbiri, saj ima implantat kar nekaj prednosti pred mostičkom. Za vsak mostiček je namreč potrebno delno poškodovati sosednja zoba, da lahko nanju namestimo ogrodje, ki drži zob, ki nam manjka. Zato ni čudno, da implantati ob vedno bolj ugodnih cenah v zadnjih letih hitro pridobivajo na priljubljenosti.