Idealna rešitev za zaščito večjih površin

Pri urejanju prostorov, ki bodo v stalni rabi in bodo pri tem na udaru večjih obremenitev, moramo zelo pozorno premisliti o zaščiti občutljivih površin. Pozorni smo tudi na to, da v tem primeru občutljive površine niso le tiste, pri katerih so materiali dovzetni za poškodbe že pri manjših obremenitvah, temveč upoštevamo tudi učinke dolgotrajnih obremenitev. Pogosto se izkaže, da niti betonska plošča sama ne more ponuditi dobrega učinka pri prenašanju takšnih obremenitev na dolgi rok, zato mora svoje dodati še dober tlak.

Priljubljena izbira je epoksi, ki ponuja zelo privlačne možnosti za zaščito površin. Predvsem na večjih površinah se dobro izkažejo samorazlivni epoksi tlaki, ki jih radi uporabljamo zaradi široke zbirke odločilnih prednosti. Poleg tega so takšni tlaki dokaj enostavni za izdelavo, torej so hitro narejeni, niso pa posebej dragi. Če k temu dodamo dejstvo, da samorazlivni epoksi tlaki zelo dobro skrbijo za zaščito površin, na katere so nameščeni, je to že lahko idealna rešitev za zaščito večjih površin. 

Epoksi v vsakem primeru prinaša nekatere lastnosti, ki so izjemno dobrodošle v bolj obremenjenih prostorih. Ponuja namreč dobro zaščito pred vodo in vlago, s tem bo površine lažje čistiti in tudi ohranjati čiste. Poleg tega je že pri enostavnih tlakih dobra zaščita pred kemičnimi vplivi, pa tudi mehanske obremenitve lahko ti tlaki dobro prenašajo. Samorazlivni epoksi tlaki ponujajo dobro kombinacijo teh lastnosti in posrečen kompromis tudi z ugodno ceno, so pa na voljo tudi drugi epoksi tlaki, ki se uporabljajo v bolj obremenjenih površinah. Navsezadnje je možno tak tlak izdelati po meri, z različnimi plastmi epoksidnih smol in drugih materialov, tako da dosežemo poljubne lastnosti, ki odgovarjajo potrebam uporabnikov. Epoksi je vsekakor zelo privlačna opcija pri zaščiti občutljivih površin. Ker ponuja več možnosti izvedbe, se splača premisliti o teh rešitvah in priložnost tudi izkoristiti.