Enostavno do čudovitega nasmeha

Izgled zob je zelo pomemben dejavnik pri zagotavljanju čudovitega obraza, ni pa to edini faktor, ki odloča o tem, kako bomo navdušili s svojim nasmehom. Poleg zob moramo imeti namreč tudi lepo oblikovane ustnice, poskrbimo pa tudi za druge dele obraza, ki skrbijo za dober vizualni vtis. Estetika obraza torej vključuje različne posege, ki delujejo skladno za kar najboljši končni rezultat.

Največjo vlogo imajo pri oblikovanju nasmeška seveda zobje. Največja težava pri tem so manjkajoči zobje, ki jih je treba hitro nadomestiti. Ne le zaradi izgleda, temveč tudi zaradi funkcionalnosti in morebitnih obremenitev. Za enostavno nadomeščanje manjkajočih zob poskrbijo zobni vsadki, ki so zelo elegantna rešitev v takšnih primerih. Zobni vsadki namreč omogočajo zanesljivo namestitev protetičnih izdelkov na pravo mesto, kjer ne bodo obremenjevali sosednjih zob. Na ta način lahko uspešno nadomestimo manjkajoče in poškodovane zobe, s tem pa zobni vsadki pripomorejo tudi k lepemu izgledu nasmeha.

Za lep nasmeh so ključni še drugi posegi s področja estetskega zobozdravstva, predvsem seveda beljenje zob. Ne smemo pa zanemariti drugih delov obraza, ki spremljajo lepe zobe pri privlačnem nasmešku. Tako pridejo v poštev še drugi estetski posegi, ki niso nujno vezani na zobe. Pogosto se recimo uporablja botoks, s katerim lahko pomladimo kožo in odpravimo znake staranja. Predvsem lahko botoks zgladi gube in lepo oblikuje privlačen nasmeh. Ob tem pomislimo tudi na oblikovanje ustnic, za kar se uporabljajo naravna polnila, kot je hialuronska kislina. Botoks je sicer vsestransko uporaben, imamo pa na voljo tudi mnoge druge rešitve, ki jih je treba poznati. V vsakem primeru pa estetika obraza vključuje široko paleto možnosti, ki jih lahko izkoristimo za kar najboljši končni učinek. Večinoma so to dokaj enostavni in povsem varni posegi, ki pa naredijo veliko razliko in lahko poskrbijo za veliko bolj privlačen obraz s čudovitim nasmehom.