Lupinica pravilna izbira in namestitev

Lupinica in njena izbira je za varnost vašega otroka zelo pomembna. Na tržišču obstaja malo morje ponudnikov, ki ponujajo različne vrste. Starši so zato velikokrat v dilemi, katero izbrati. Veliko staršev pa na njen nakup tudi pozabi. 

Lupinica je na voljo v različnih barvah, materialih in velikostih, ki so odvisne tudi od velikosti in potrebe vašega malčka.  Najbolj pomembno je, da pri nakupu izberete varen model avtosedeža. Lupinica naj ima dodatne notranje blazinice, ki bodo služile dobri opori otroške glavice in njegove hrbtenice, prav tako pa mu bodo nudile udobje. Priporočljivo je, da sedež in lupinica raste z otrokom, saj boste tako prihranili pri času in denarju. Velikost pa boste lahko regulirali sproti. 

Lupinca je po navadi uporabna do 9 meseca starosti. Če je model prilagodljiv se ga včasih da uporabljati tudi za dlje časa. Otroka je potrebno tesno pripeti z varnostnimi pasovi, bodite pozorni na to, da ne bodo zavihani. Priporoča se tudi uporaba zimske otroške vreče, ki bo otroka varovala pred mrazom in mu nudila udobje. 

Otroške postelje

Otroške postelje so pomemben in ključen faktor pri opremljanju otroške spalnice. Otroške postelje so po večini narejene iz lesa, ker les nudi vrhunsko kvaliteto, funkcionalnost in dolgo življenjsko dobo postelje. Otroške postelje so lahko narejene tudi iz drugih materialov. 

Otroške postelje naj bodo primerne velikosti, predvsem pa varne. Pomembno je, da nimajo ostrih robov, pri katerih bi se lahko otroci med igro poškodovali. Stranice naj bodo zaobljene, saj boste s tem preprečili nezaželene poškodbe pri otroku. 

Otroške postelje so na voljo v različnih barvah in materialih. Pri izbiri otroške postelje bodite pozorni na velikost le te, saj otroci hitro rastejo. Raje izberite malo večjo, saj boste s tem v prihodnosti prihranili pri času in pri denarju, ker vam ne bo potrebno ponovno izbirati nove otroške postelje.