Projekcijsko platno za brezhibno projekcijo

Pri izvedbi projekcije se močno osredotočamo na zmogljivosti in funkcionalnosti projektorja. Ta naprava je resda ključna komponenta v osrčju zbirke projekcijske opreme, a nikakor ni edina, niti ne povsem odločilna. Veliko odgovornost za uspešno izvedbo projekcije nosi tudi dodatna oprema, predvsem platno. Ne moremo si predstavljati dobre projekcije brez dobrega platna, čeprav se namesto tega kosa opreme pogosto poskušajo uporabljati alternative.

Za brezhibno projekcijo je kakovostno projekcijsko platno naravnost ključnega pomena. Ne gre namreč le za enobarvno površino, ki nudi dovolj ravnega prostora za prikazovanje slike. Sodobna platna so zelo premišljeno zasnovana tako, da ponudijo optimalen učinek pri odbijanju svetlobe, ki prihaja iz projektorja. Prav od platna je namreč odvisno, kako dobro bo izpadla visoka ločljivost, ki jo projektor podpira, prav tako kvalitetno platno dopolnjuje dobro svetilnost projektorja. Na ta način lahko tudi v slabših pogojih s kombinacijo dobre opreme dosežemo odlične učinke. A platna ne smemo zanemariti niti v dobrih pogojih, saj postavi ustrezno piko na i idealnemu ambientu in zmogljivi projekcijski opremi.

Projekcijsko platno pa skrbi tudi za prijetno izkušnjo pri uporabi kompleta opreme. To je še posebej izrazito, če je projekcijsko platno električno in omogoča upravljanje na daljavo. V nekaterih primerih je smiselno platno kar fiksno namestiti na svoje mesto, včasih so ustrezne izvedbe z ročnim pospravljanjem, včasih pa se izkaže, da mora biti projekcijsko platno električno. Slednje velja za tiste prostore, ki se uporabljajo za različne namene in niso povsem prilagojeni projiciranju. Če opremo pogosto uporabljamo, se z njo ne želimo stalno ukvarjati. Tako je velika prednost v tem, da je projekcijsko platno električno in ga lahko brez težav upravljamo kar z gumbom, z daljincem ali celo s pametnim telefonom. To poskrbi za odlično izkušnjo pri uporabi projekcijske opreme, nato pa seveda tudi za izvrsten rezultat pri projiciranju slike.