Dimniška kapa za boljši vlek dima

Dimniška kapa je nujen element vsakega dimnika. Seveda ima seveda ogromno nalog in ne le estetske, kot bi lahko pomislili. Seveda je z njo vsak dimnik lepši, ker predstavlja nekakšen zaključek dimniške cevi, vendar pa brez nje dimnik ne bi dobro deloval. Najmodernejše dimniške kape so izdelane iz najboljših materialov in omogočajo odličen vlek dimnika. 

Dimniška kapa ima lahko vgrajeno tudi turbino, ki se s pomočjo vetra vrti in tako nam zagotavlja veliko boljši i bolj optimalen lek dima ven iz dimnika. S tem preprečuje, da bi v dimnik zašla vlaga, ki je izredno škodljiva in nevarna za delovanje celotnega dimniškega sistema. Omogoča popoln enosmerni odvod dima in deluje izredno kakovostno.

Dimniška kapa, ki deluje dobro, omogoča boljše izgorevanje znotraj kaminska ali peči. Ker je zasnovana tako, da se izredno enostavno sestavi in razstavi, je odlična za dostop do dimnika, ko je to potrebno. Dimniške kape so običajno primerne za vse vrste goriv, zato ni pomembno, kakšno peč imamo na voljo. Kvalitetna dimniška kapa bo imela dolgo življenjsko dobo in se ne bo zlepa uničila. 

Šamotna plošča za kuharske užitke

Šamotna plošča je odličen dodatek navadni električni pečici, ki jo imamo vsi doma. Če jo pred peko pice ali kruha damo v peč in pustimo, da se najprej segreje na eni strani in nato še na drugi strani, bomo zagotovo imeli odlično pečeno pico, ki bo spominjala na prave italijanske pice. Veliko ljudi je s ravno zaradi šamotne plošče vzljubilo peko kruh in pice. 

Šamotna plošča je običajno prilagojena za element v katerega jo bomo namestili. Če jo bomo potrebovali za navadno električno pečico, jo bomo brez težav kupili tudi v običajnih trgovinah. Če pa si bomo želeli izdelati posebno krušno peč po meri, nam jo bodo morali izrezati po točno določenih merah, da se popolnoma prilegala.