FAP filter je potrebno redno vzdrževati

FAP filter je potrebno redno vzdrževati in čistiti, da se ne zamaže in postane nefunkcionalen. Postopek čiščenja FAP filtra poteka na različne postopke. Veliko strokovnjakov na področju filtrov zagotavlja, da opravljajo najboljše čiščenje, z najbolj naprednimi napravami, ki jih nima nihče drug v Sloveniji. Vsekakor je priporočljivo, da se preden svoje vozilo zaupamo nepoznanemu ponudniku za čiščenje filtrov, pozanimamo ali ima primerno opremo ali ne. 

FAP filter bo uspešno očiščen le v primeru, da ga bodo v roke dobili strokovnjaki na področju čiščenja filtrov. Pred začetkom regeneracije je potrebno filter temeljito pregledati in preveriti njegovo notranjost, le tako se lahko določi pravilen pristop in način čiščenja. Nato je potrebno filter testirati, da se ugotovi, koliko je umazan. Ko se dobi rezultate, se lahko točno ve, kolikšno mero čiščenja bo potreboval. 

FAP filter je lahko v določenih primerih tudi pretirano zamazan in zato ga ni več mogoče očistiti in ga je potrebno zamenjati. Če je še vedno primeren za uporabo, ga nato mojstri očistijo in regenerirajo, nato pa pustijo, da se temeljito posuši. Po opravljenemu testu čistoče, se ga ponovno vgradi v avtomobil. 

Izpušni sistem najvišje kakovosti

Izpušni sistem je pomemben del vsakega avtomobila, saj ima nalogo, da duši zvoke plinov, ki pridejo naravnost iz zgorevalnega sistema v izredno močnih sunkih. Da avtomobil med vožnjo ni preveč glasen in moteč za okolico, so plini poslani po celotnemu sistemu izpušnega sistema, ki poskrbi, da se v ozračje, poleg omejenega hrupa, ne izpusti preveč škodljivih izpušnih plinov. 

Izpušni sistem je sestavljen iz več različnih delov. Vsakemu dobro delujočemu izpušnemu sistemu ne sme manjkati izpušni lonec, izpušna cev, katalizator in filter trdih delcev, lambda sonda ter AGR ventil. 

Izpušni sistem s pomočjo lambda sonde regulira mešanico zraka in goriva, da je vedno v optimalni količini in skrbi, da se v sistem vbrizga primerna mešanica.