Notranja drsna vrata so elegantna rešitev za majhne prostore

Kot že ime pove, je za notranja drsna vrata značilno, da s pomočjo vodil drsijo ob steni in na ta način omogočajo nemoteno zapiranje in odpiranje. Bistveno je, da se mehanizem odpiranja običajno prilagodi potrebam in željam uporabnika, kar pomeni, da se lahko vodila namestijo v tla, lahko so samonosilno pritrjena na steno, ali pa skrita v stropu. Tudi, če se za notranja drsna vrata odločite naknadno, se jih lahko s pomočjo teh različnih mehanizmov brez težav montira kadarkoli.

Največja prednost notranjih drsnih vrat je v tem, da njihov mehanizem odpiranja in zapiranja ne zahteva veliko prostora, kot je to na primer pri običajnih vratih. Zaradi tega so notranja drsna vrata na eni strani idealna rešitev za majhne prostore in ozke prehode, na drugi strani pa jih vse pogosteje srečamo tudi v poslovnih stavbah in trgovskih centrih, kjer avtomatsko odpiranje nudi dodatno udobje.

Notranja drsna vrata nudijo različne možnosti izvedbe

Danes nam je na voljo ogromno različnih možnosti izvedbe notranjih drsnih vrat, zato ni strahu, da ne bi našli takšnega modela, ki bi ustrezal našim potrebam in željam. Notranja drsna vrata so lahko izdelana iz lesa ali stekla, ki je v zadnjem času vedno bolj priljubljeno. Steklo je lahko prozorno, mat, refleksno, peskano ali pa se odločite za svojo najljubšo poslikavo, ki se bo zlila z notranjostjo vašega prostora.

Notranja drsna vrata, ki se ročno odpirajo, so danes med uporabniki vedno manj priljubljena. Namesto tega se pogosteje odločajo za avtomatsko odpiranje, ki nudi dodano udobje. Tudi v tem primeru so vam na voljo različne vrste odpiranja in zapiranja, izbiro katerega lahko prilagodite svojim potrebam in željam. Odločite se lahko za odpiranje preko klasičnega senzorja, s pomočjo tipke, ki je podobna stikalu, preko brezdotičnega senzorja, preko nevidnega senzorja, z daljinskim upravljalnikom ali s pristopno kartico.