Motorna kosilnica je še vedno najbolje prodajana

Motorna kosilnica je kljub poplavi novih modelov kosilnic, še vedno najbolj priljubljena med kupci, saj ji kupci najbolj zaupajo. To je tip kosilnice, ki je že dolgo v slovenskih domovih in je znan po tem, da se zelo redko okvari. Poleg tega lahko s takšno kosilnico pokosimo tudi večje zelenice in tudi manjše grmičevje, saj ima izredno močna rezila, ki niso občutljiva na trše delce. 

Motorna kosilnica ima tui najbolj prijazno ceno, zaradi katere jo kupci zelo radi kupijo. Cena je vedno ključni element pri nakupu. Nihče si namreč ne bo kupil predrage kosilnice, kije ne bo uspel plačati. Ker se kosilnica uporablja le v eni polovici leta je tudi zato bistveno, da za njo ne potrošimo preveč denarja. 

Motorna kosilnica deluje na bencin. To pomeni, da bomo morali imeti za njeno delovanje doma vedno navadno kantico s bencinom. Tako bomo kosilnico pred uporabo napolnili in nato pokosili želeni del trave. To je sicer nekaterim uporabnikom precej tečno in zamudno in se ravno iz tega razloga raje odločijo za električno kosilnico. 

Akumulatorske kosilnice naj se polnijo čez noč

Akumulatorske kosilnice potrebujejo za delovanje poln akumulator. Če bomo zjutraj, ko bomo želeli pokositi, opazili, da je akumulator prazen, ga bomo morali več ur polniti. Zaradi tega ne bomo uspeli opraviti košnje v želenem trenutku. Ravno zato je pomembno, da se akumulator polni čez noč. Večer preden se odločimo za košnjo, moramo tako poskrbeti, da damo polniti akumulator. 

Akumulatorske kosilnice bodo lahko s polnim akumulatorjem delovale le kakšno dobro uro. To je tudi glavna slabost takšne kosilnice. Baterija se namreč prehitro porabi. Zato uporabniki priporočajo, da si pri nakupu nove akumulatorske kosilnice, priskrbimo tudi rezervno baterijo, ki jo bomo na kosilnico namestili v primeru izpraznjene baterije. To nam bo pri delu v veliko pomoč.