travne rešetke

Za utrditev prevoznih in pohodnih travnatih so idealne travne rešetke. Ravno tako za parkirišče, vhodno alejo, zeleno dvorišče brez zalivanja in druge namene. Enostavne so za uporabo, saj se plošče travnih rešetk samo sestavijo. Imajo dolgo življenjsko dobo.

Travne rešetke imajo veliko funkcionalno, estetsko, ekonomsko in ekološko prednost. S svojo strukturo varuje trato pred pritiski, ki jih povzročajo prehodi in parkiranje motornih vozil, pred različnimi vremenskimi razmerami. Pripomore pa tudi k koreninjenju in rasti naravne trave.

Travne rešetke so učinkovita, estetska in kakovostna rešitev za ponikanje deževnice. Lahko so oblikovane v obliki satja. Popolnoma prekrije rešetke trava, med katerega se poseje trava. S tem poskrbimo tudi za lep videz.

Travne rešetke so iz trpežnega in istočasno lahkega materiala. Za pritrditev in polaganje na trdno podlago so zelo enostavne. Po njih brez težav hodimo, vozimo ali parkiramo, saj prenesejo zelo velike obremenitve. Zaradi vseh teh pozitivnih lastnosti je njihova uporaba res vsestranska.

Štarter za teleta pomeni dodatek pri prehrani. Za tele enostavno ni dovolj smo materino – kravje mleko, mlečni nadomestki, on potrebuje mnogo več.

Po 14 dneh teletu damo štarter za teleta, razne nadomestke. Tele tako pridobi na tezi in razvoju.

Različna dopolnila pri prehrani telet izboljšujejo njihov razvoj. Poznamo mnogo produktov, predstavili vam bomo le nekaj glavnih.

Rastlinski spodbujevalec rasti izboljšuje dnevne priraste in stabilizira prebavno floro, povečuje izkoristek osnovnega obroka pri vzreji mladega goveda, uničuje številne razširjene škodljive bakterije.

Strokovnjaki priporočajo štarter za teleta, saj je raziskava pokazala, da optimizira okus, povečuje proizvodno sposobnost, izboljšuje izkoristek osnovnega obroka, zmanjšuje prebavni stres, preprečuje črevesne bolezni in njihove posledice.

Za teleta moramo ustrezno in lepo skrbeti. Takoj, ko ga krava porodi ga pristavimo da pije materino mleko. Ko nekaj časa mine, ga ločimo od matere in za teleta poskrbimo, da ima svoj prostor, svoj boks.

Mlečnega nadomestka ne dajemo več, ko tele zaužije 1.5 kilograma štartarja na dan.