Ročni paletni viličar nam je vedno pri roki

Če ste kdaj obiskali kakšno skladišče ali proizvodni obrat, potem ste v njem zagotovo opazili ročni paletni viličar. Podobno kot vse ostale vrste viličarjev, nam tudi tovrstni viličarji bistveno olajšajo nakladanje, razkladanje in prevažanje tovora. Ročni paletni viličar je sestavljen iz dveh vilic, ki jih s pomočjo ročice, ki delujejo na hidravliko, poljubno dvigujemo ali spuščamo. Namenjen je nalaganju in prevažanju lažjega tovora, kot so na primer palete.

Za razliko od ostalih viličarjev, za upravljanje z ročnim paletnim viličarjem ne potrebujete izpita za viličarja, ampak lahko z njim rokuje kdorkoli. Prevažanje palet je z njimi enostavno, saj so vilice viličarja v takšnem razmiku, da ročni paletni viličar omogoča povsem varno prevažanje tovora, ki je zložen na paletah. Kljub temi je potrebna določena previdnost in varnostni ukrepi. Ročni paletni viličar je izjemno priročen, saj nam je vedno pri roki, delo z njim pa je zelo enostavno.

Prodaja viličarjev vedno bolj narašča

Ker so viličarji postali neizogiben člen v marsikateri industrijski panogi, je v zadnjih letih naraslo tudi povpraševanje po njih. Temu primerno se je prilagodila tudi ponudba, ki je vedno bolj pestra, zato previdnost pri nakupu nikoli ni odveč. Če se odločate za nakup viličarja, vam svetujemo, da poiščete najprimernejšega ponudnika, pri katerem vam je na voljo prodaja viličarjev.

Pred nakupom je dobro vedeti, kaj boste z viličarjem sploh počeli. Je že res, da je mnoge viličarje mogoče uporabiti z dodatnimi priključki v različne namene, vendar so določeni modeli zelo specifični. Odločiti se boste morali tudi na kakšen pogon naj bo viličar in še marsikaj drugega. Ker pa je nakup viličarja velik finančni zalogaj, je dobro, da poiščete izbranega ponudnika, pri katerem je prodaja viličarjev strokovna in kakovostna. To pomeni, da vam bo strokovno usposobljeno osebje znalo svetovati, predvsem pa v svoji ponudbi nudi kakovostne in zmogljive viličarje.