Implantat za posamezen zob

Implantat je narejen iz odličnega titana, ki se najbolje prilega v našo čeljust. Titan je izredno kvaliteten material, ki ima to odlično sposobnost, da se spoji s čeljustjo i tako postane del nas. Poleg tega pa je tudi nealergen, kar pomeni, da nam ne bo povzročal preglavic in težav, kot bi nam jih povzročali ostali materiali. Žal pa niso vsi implantati narejeni iz enako dobrim materialov. Proizvajalci v želji po zmanjšanju stroškov, mešajo v titan tudi ostale primesi. To pa lahko človeku povzroči ogromno težav.

Implantat mora biti zato vstavljen le pri izkušenih, preverjenih in potrjenih zobozdravstvenih delavcih. Veliko ljudi se v želji po nizki in dostopni ceni, po implantate odpravi v tujino, ampak se žal veliko izmed njih kasneje obrača na slovenske ordinacije, saj jim implantati povzročajo nemalo težav.

Implantat je namreč vstavljen v kost čeljusti. Namestitev implantata je enostavna operacija, ki pa zahteva popolne profesionalce. Le strokovno usposobljeno osebje in najboljši materiali nam bodo namreč lahko zagotovili odlične rezultate pri namestitvi implantatov.

Paradontoza je zahrbtna bolezen

Paradontoza je izredno uničujoča in zahrbtna bolezen. Pojavi se v veliki meri zaradi nepravilne ustne higiene. V nekaterih primerih pa je tudi dedna. Ravno zato morajo biti ljudje, ki so v družini že imeli paradontozo izredno previdni, sa je ne dobijo tudi sami.

Paradontoza je bakterijska bolezen, pri kateri se zgodi to, da bakterije človeku začnejo uničevati čeljust. Uničena čeljust pa ni več sposobna trdno držati zob. Zobje tako postanejo majavi in jih začnemo postopoma izgubljati.

Paradontoza mora biti zato pravočasno ustrezno zdravljena. V nasprotnem primeru bo bolnik v dikaj hitrem času ostal brez zob. Vsekakor pa bo moral tudi po izgubi zob, pred namestitvijo implantatov čeljust temeljito pozdraviti, saj mu bo le tako implantolog lahko vstavil vsadke. V bolni čeljusti ni mogoče imeti niti umetnih zob.