Higrosenzibilno prezračevanje je primerno za sanacije objektov

V kolikor se odločate za enega od prezračevalnih sistemov, se je potrebno pred njegovo vgradnjo temeljito pozanimati o vseh prednosti in slabosti, ter različnih možnostih vgradnje. Najbolje je, da končno odločitev sprejmete na podlagi posveta s strokovnjaki na tem področju, ki vam bodo nudili ustrezno strokovno-tehnično pomoč. V splošnem lahko izbirate med prezračevalnim sistemom z rekuperacijo ali pa se odločite za higrosenzibilno prezračevanje.

Izbira ustreznega prezračevalnega sistema pa ni odvisna le od vaših želja, ampak tudi od trenutnih tehničnih možnosti oziroma situacije na objektu. Če v stavbi že bivate, potem je najbolj ustrezna rešitev higrosenzibilno prezračevanje, ki ne zahteva velikih gradbenih posegov. Pri tej obliki prezračevanja je potrebna zgolj vgradnja posebnih rozet, ki se običajno namestijo nad okni in skozi katere prehaja čist zrak. Porabljen zrak se odvaja skozi ventilatorje ali nape, ki so običajno že speljani v vertikalne jaške. Potrebna pa je še posebna ventilacijska enota.

Prezračevanje stavb ima številne prednosti

Naše življenje je danes odvisno od številnih sistemov, ki so vgrajeni v hiše, poslovne in gospodarske objekte in druge različne stavbe. Govorimo o ogrevanju, električni napeljavi, vodovodnem sistemu, in kanalizaciji, prav tako pa je med njimi tudi prezračevanje, ki je odgovorno za izmenjavo svežega zraka s porabljenim. Ne glede na to, za kateri način prezračevanja se bomo odločili, ima takšen način izmenjave zraka številne prednosti.

Prezračevanje nam omogoča, da so v prostoru vedno najbolj optimalni pogoji za bivanje, kar pozitivno vpliva na naše počutje in zdravje. Če se odločimo za katerikoli način prezračevanja, so skrbi po odpiranju in zapiranju oken popolnoma odveč, saj sistem samodejno uravnavo pretočnost zraka. S prezračevanjem bo iz vaših prostorov zagotovo izginil tudi neprijeten vonj, če pa se boste odločili za prezračevanje z rekuperacijo, pa boste bistveno prihranili tudi pri energiji. S prezračevanjem bo vaše življenje zagotovo bolj enostavno in brezskrbno.