Kako poteka antistresna masaža?

Posledice stalnega stresa so velika tegoba v sodobnem svetu. Srečamo se namreč s številnimi težavami, ki so neposredno povezane z obremenitvami na delovnem mestu in na drugih področjih življenja. Obremenitve vplivajo tako na telo kot na duha, zato je izjemno pomembno, da poskusimo svoj vsakdan kar se da razbremeniti, prav tako se lahko poslužimo nekaterih ukrepov v boju proti posledicam stresa – to je lahko antistres masaža, ki združuje prijetno s koristnim in ponuja idealno možnost v boju proti vsakdanjemu stresu.

Antistres masaža se izvaja v praktično vseh masažnih salonih, saj gre za dokaj enostaven tretma, ki se opravi v kratkem trajanju, poleg tega pa je po teh masažah tudi veliko povpraševanja. Ni torej težko dobiti izvajalca za takšne masaže, treba pa je omeniti, da pri vseh mojstrih ne moremo pričakovati enake izkušnje. Antistres masaža namreč nima točno določene vsebine, temveč se vsaj salon odloči za svoj tretma, ki lahko vključuje različne tehnike. Tako ni nujno, da bo protistresna masaža povsod ponudila enako izkušnjo, čeprav lahko pričakujemo pozitivne rezultate v vsakem primeru.

Tajska masažaproti stresu

Protistresne masaže pogosto vključujejo tajske tehnike, ki so za takšne tretmaje kot nalašč. Ne smemo jih sicer zamenjati s tradicionalno tajsko masažo, saj so te tehnike bližje klasičnim in ponujajo podobno izkušnjo, medtem ko je tradicionalni tretma povsem svojevrsten. Tajska masaža je lahko zelo učinkovita pri odpravljanju posledic vsakdanjega stresa, saj omogoča udobno stimulacijo vseh delov telesa. Pogosto so tretmaji osredotočeni na tista področja, ki so najbolj obremenjena, protistresna masaža torej cilja na vrat in ramena, kje se napetosti najprej pokažejo. Tajska masaža omogoča učinkovito odpravljanje tesnobe v vratu, ramenih in hrbtu, priljubljena pa je tudi masaža obraza, ki je prav tako sproščujoča in ponuja prijeten oddih od obremenitev vsakdanjega stresa. Na voljo so seveda tudi drugi protistresni tretmaji, lahko tudi po dogovoru z izvajalcem.