Spletna trgovina

Če želite odpreti spletno trgovino in preko nje služiti denar, je pred vami maratonski tek. V nadaljevanju si lahko preberete nekaj predlogo, kako začeti s spletno prodajo.

V prvi fazi potrebujete produkt, ki ga boste prodajali. To je lahko tudi storitev, ampak običajno se v spletnih trgovinah nahajajo produkti. Naslednji korak je pregled potencialnega trga. Koliko konkurentov imate? Kaj prodajajo oni? Imajo morda še katere druge izdelke? Kateri izdelki se najbolj prodajajo?

Spletno nakupovanje

Pozanimajte se o vaših kupcih, segmentirajte trg in se pripravite na tek na dolge proge, saj v spletni prodaji se nič ne zgodi iz danes na jutri – vsaj ne na začetku.

Naslednji korak je zakonodaja. Pozanimajte se, katere pravne zadeve morate urediti, predno začnete s prodajo preko spleta in imejte urejeno papirologijo.

Naslednji korak je, da zarišemo načrt – katere aktivnosti bomo izvajali, kako bomo spremljali rezultate, kakšni so naši cilji,…

Izberite tudi socialna omrežja, na katerih boste prisotni in boste izobraževali svoje kupce in stranke o vaših produktih, ki jih pa bodo lahko kupci delili ali pa objavljali svoja mnenja,…