Čiščenje doma

Ko se lotite čiščenje doma, je pomembno, da se ga lotite postopoma in si načrtujte proces, v katerem prostoru boste začeli in vsaj okvirno, kaj boste naredili. Pripravite si seznam opravil, ki jih morate opraviti, ta pa vam bo pomagal, da česa ne izpustite. Tudi ko se boste čiščenja lotili naslednji mesec, samo sledite seznamu.

Vzemite si čas

Za čiščenje si vzemite čas in bodite natančni. Posesajte pod sedežno garnituro in umaknite mizo in stole, da lahko popolnoma posesate vse površine.

Ko pričnete s čiščenje priporočam, da se lotite enega prostora na enkrat. Čiščenja se lotite sistematično, dosledno in natančno.

Čiščenje stanovanja

Zavrzite stvari, ki jih ne uporabljate

Če med čiščenjem najdete stvari, ki jih ne potrebujete, jih zavrzite, ali podarite nekomu, ki jih potrebuje. Tako boste sprostili prostor v vašem stanovanju, ki bo postal večji in lažje boste zadihali brez odvečnih elementov.

Poskrbite za svež spanec

Poskrbite za svež spanec

Posesajte tudi vašo posteljo, jo preoblecite in si morda izposodite globinski sesalec, s katerim boste posesali pršice iz vzmetnice, na kateri boste potem lažje in boljše spali. Če imate stare vzmetnice, priporočam, da jih zamenjate, saj vzmetica ogromno pripomore k počutju in spancu.

Ko boste vse pospravili se potrudite, da botse red in čistočo vzdrževali skozi cel mesec in bo morda naslednji mesec potrebnega manj dela in napora.