Čiščenje zobnega kamna reši naše zobe

Čiščenje zobnega kamna je nujno potrebno zaradi higienskih razlogov. Čeprav si redno in vestno umivamo zobe, se nam na stenah zob nabira zobni kamen. Nastanek zobnega kamna je pogojen z načinom prehranjevanja ter z našim življenjskim slogom. Zagotovo imajo ljudje, k kadijo ali ter uživajo ogromno kave in alkoholnih pijač, večjo možnost za nabiranje zobnega kamna.

Čiščenje zobnega kamna bi takšni ljudje morali opravljati še bolj pogosto. Vendar pa ima veliko posameznikov popolnoma zanemarjen zobe, saj si ne zame časa in vsaj enkrat na leto obišče higienika. Le dober higienik zna temeljito očistiti zobni kame iz naših zob. Poleg teka pa opravi tudi peskanje, ki vključuje čiščenje zob s pomočjo mikro zrnc. Ta zrnca pomagajo pri nežnemu drgnjenju zob, ki posledično postanejo bolj čisti in beli.

Čiščenje zobnega kamna lahko opravimo tudi takrat, ko imamo željo po bolj belemu nasmehu. Zobni kamen namreč zelo vpliva na barvo in na odtenek naših zob. Zobje so pod vplivom barve, ki jo vsebuje hrana in se po njenem zaužitju obarvajo tudi sami. To najbolje opazimo po pitju rdečega vina, ki najbolj izrazito kvari barvo zob.

Paradontoza je bolezen zanemarjenih zob

Paradontoza je bolezen, ki se pojavi pri vseh, ki za svoje zobe slabo skrbijo. To pomeni, da se vsi, ki si ne redno ščetkajo zobe ter po ščetkanju uporabijo tudi nitko ter ustno vodo, lahko znajdejo v težavah zaradi paradontoze. Pri omenjeni bolezni se namreč zgodi, da se v medzobnih prostorih ter v dlesni naberejo izredno škodljive bakterije, ki nam uničujejo dlesni.

Paradontoza je torej tako zelo uničujoča, da bo po določenem času trajno uničila naše dlesni. Te pa bodo zaradi mlahavosti povzročile izgubo zob. Vsak zob pa je za človeka, ki hoče dolgo kvalitetno živeti izredno pomemben. Zato je tudi pomembno, da ljudje pravočasno spoznajo posledice te uničujoče bolezni, ki ji pravimo paradontoza.