Kako do izvrstnih akcij pri vsakdanjem nakupovanju?

Pri rednih nakupih običajno ne razmišljamo preveč o ceni. Kupujemo po seznamu, oskrbeti se moramo pač s tistimi stvarmi, ki jih potrebujemo v domačem gospodinjstvu. A prav pri teh nakupih je smiselno pomisliti na morebitne akcijske ponudbe – na dolgi rok lahko naredimo razliko, ki bo izstopala kot prihranek v proračunu gospodinjstva.

Pot do ugodnejših vsakdanjih nakupov je enostavna – na voljo imamo dovolj informacij, ki razkrivajo posebej dobre ponudbe, le najti jih moramo. Eno možnost seveda predstavlja splet, drugo pa klasični katalogi, ki so še vedno izjemno priljubljeni.

Katalogi trgovin

Iskanje akcijskih ponudb je smiselno pričeti z brskanjem po katalogih trgovin. Ne le, da so v teh predstavljene novosti in izpostavljene posebne ponudbe, pogosto so vključeni tudi kuponi ali pa posebne znižane cene. Takšne priložnosti odpirajo praktično vsi katalogi priljubljenih trgovin, predvsem Špar katalog in Lidl katalog. Pogosto lahko v katalogih najdemo akcijske ponudbe, ki veljajo le za tiste, ki predložijo kupon iz kataloga, torej se splača vzeti letake s seboj in se pozanimati o njihovi vsebini. Tako Špar katalog kot Lidl katalog in promocijske materiale drugih trgovskih verig je možno dobiti v samih trgovinah, večinoma pa jih je možno naročiti tudi na dom, in to povsem brezplačno. Odlična možnost torej za odkrivanje posebej ugodnih akcijskih cen!

Spletni viri

Kje najti akcije na spletu? Trgovine, v katerih opravljamo redne nakupe, gotovo imajo spletno stran, le redke pa imajo tudi funkcionalnost spletne trgovine in večinoma ne omogočajo nakupovanja direktno preko spleta. To pomeni, da akcijskih spletnih cen tu ne moremo pričakovati, a vseeno lahko pokukamo na spletišče trgovca. Večinoma so katalogi in letaki predstavljeni tudi na spletu, tako lahko najdemo Špar katalog na Šparovi spletni strani in Lidl katalog na spletišču Lidla, še boljša možnost pa je, da se pri iskanju ugodnih cen osredotočimo na spletna mesta, ki služijo prav zbiranju katalogov, letakov in drugih ponudb raznih prodajalcev. Na takšnih spletnih straneh imamo na enem mestu predstavljene kataloge številnih trgovin, tako da lahko brskamo po obširni ponudbi, predvsem pa primerjamo izdelke in cene. Vključeni so katalogi vseh priljubljenih trgovcev, zato je moč najti praktično vse, kar iščemo pri vsakdanjem nakupovanju, še posebej pa so zanimive ponudbe v času kakšnih posebnih priložnosti, na primer ob praznikih, ko trgovci ponudijo posebne akcije.

Obveščanje o ugodnostih

Preudarni kupci bodo želeli izkoristiti vsako priložnost za prihranek. Smiselno se je naročiti na obveščanje o novostih in akcijah, saj tako ne bo treba redno spremljati ponudb v tiskanih in spletnih medijih. Ena možnost je seveda naročilo katalogov, ki jih dobimo po pošti, še več opcij pa na tem področju ponuja splet – kar po e-pošti lahko prejemamo obvestila o posebej privlačnih akcijah!

Pri vsakdanjem nakupovanju pride vsaka ugodnost še kako prav. Če redno spremljamo ponudbe trgovcev, bomo vedno izkoristili najboljše cene in za svoj denar dobili kar največ. Poleg tega s stalno pozornostjo ujamemo tudi posebne akcije, ki sicer niso posebej oglaševane. Pogosto ponujajo največje prihranke količinski popusti pri večjih nakupih, splača pa se počakati tudi na sezonska znižanja in druge akcije, ki veljajo le v določenih časovnih terminih.