Izolacija ravne strehe je nujna za učinkovito rabo energije

Izolacija ravne strehe je postala vse bolj pomemben in dober način preprečevanja uhajanja toplote skozi streho. Vsi vemo, da moramo imeti dobro izolirano hišo, da pri preprečili uhajanje toplote skozi steno ali skozi streho. S tem preprečimo toplotne izgube in privarčujemo veliko energije, kar se pozna tudi na naših položnicah. Ogrevanje hiše ali stanovanja je drago. Ravno zato moramo preprečevati nepotrebno uhajanje toplega zraka skozi nezaščitene površine našega bivalnega prostora.

Izolacija ravne strehe je tako postala zelo iskan proces, pri kateremu s styrodurjem zaščitimo stene strehe in tako tudi tam preprečimo izgubljanje toplote. Veliko podjetij se ukvarja s izolacijo hiš in različnih tipov streh. Na internetu lahko dobimo vse potrebne informacije, le prebrati si moramo vse podatke in poklicati mojstre, ki bodo delo opravili.

Izolacija ravne strehe nam omogoča tudi zaščito že obstoječe hidroizolacijo, ki jo ima vsaka streha. Stroški izolacije strehe niso visoki, prihranili pa vam bodo veliko denarja, saj boste po izolaciji izgubili veliko manj energije.

Notranja izolacija je primerna za vse prostore

Notranja izolacija je tudi način zaščite pred uhajanjem toplote skozi naše stene. Vsi se namreč zavedamo, da pri gretju veliko energije izgubimo ravno skozi zidove in okna. Zato je potrebno imeti okna, ki odlično tesnijo ter dobro izolirane vse stene in tudi streho, če živimo v mansardnem stanovanju.

Notranja izolacija se vgradi takrat, ko ni mogoče ustrezno pripraviti zunanje izolacije, ker se pojavijo pri že obstoječih stavbah določene težave, zaradi katerih ne morejo dobro in pravilno izolirati stavbe. To se včasih zgodi tudi, ker je fasada stavbe pod spomeniško zaščito in je ne smemo spreminjati. Včasih se zgodi, da se sostanovalci v bloku ne morejo dogovoriti o izolaciji, zato se posamezniki odločijo za notranjo izolacijo svojega stanovanja.

Notranja izolacija nam pomaga odpraviti toplotne mostove in z njimi nadležno plesen.